Impotența penisului
Bogdan Gusanu.
Disfunctia impotența penisului poate avea urmatoarele complicatii: Viata sexuala nesatisfacatoare Probleme in relatia de cuplu Stima de sine scazuta Imposibilitatea de a avea un copil Diagnosticare impotenta Cu toate ca este un subiect delicat, barbatul trebuie sa mearga la un consult de specialitate pentru a afla cauzele impotentei sale, precum si modul in care poate trata aceasta problema. Medicul poate folosi urmatoarele analize si teste pentru stabilirea diagnosticului corect: Examinare fizica a penisului si testiculelor Analize de sange pentru a cauta posibile afectiuni care pot cauza disfunctie erectila afectiuni cardiace, diabet, nivel scazut de testosteron Analiza urinei cauta in general semne ale diabetului Ecografia Examenul psihologic Tratament impotenta In primul rand, medicul se va asigura ca trateaza toate afectiunile asociate care ar putea cauza sau agrava impotenta. Apoi, medicul poate recomanda medicamente care ajuta la obtinerea si mentinerea erectiei, medicamente precum: Sildenafil — actioneaza precum un vasodilatator Tadalafil - este inhibitor de fosfodiesteraza si trateaza disfunctia erectila Vardenafil — tot din clasa inhibitorilor de fosfodiesteraza, si Vardenafiul este folosit in tratarea disfunctiei erectile Toate medicamentele mentionate mai sus stimuleaza efectele oxidului nitric din organism, relaxand astfel musculatura penisului, fapt ce determina stimularea circulatiei sanguine la nivelul acestuia. Efectele secundare ale acestor impotența penisului, precum si modul in care interactioneaza cu medicamente din alte categorii, obliga individul sa le ia numai la recomandarea medicului.
Simptomele disfunctiei erectile Nu gresim daca spunem ca orice barbat, dar absolut orice barbat poate suferi in timpul vietii de un asa zis esec sexual - poate fi o data mai obosit sau mai stresat, poate consuma o cantitate mai mare de alcool, poate fuma exagerat intr-o zi si se poate intampla.
Nu orice esec izolat trebuie sa-l alarmeze. Insa, in urma autoevaluarii firesti, observa ca aceste esecuri incep sa se inmulteasca si sa se repete cu o frecventa care sa-i afecteze viata sexuala, atunci acesta este momentul in care intr-adevar trebuie sa se adreseze medicului urolog pentru depistarea cauzelor, pentru un diagnostic corect. impotența penisului

Controlul medical se impune atunci cand: erectia nu poate fi obtinuta indiferent de natura stimulilor act sexual sau masturbare erectia nu este suficient de ferma pentru a incepe actul sexual erectia nu poate fi pastrata pe toata durata actului sexual Oricare dintre aceste simptome care persista pe o perioada impotența penisului lunga de trei luni impune controlul medical de specialitate. Diagnosticul disfunctiei erectile Recunoasterea din timp a simptomelor si prima vizita in cabinetul medicului urolog sunt o prima etapa importanta pentru pacient.

Diagnosticarea disfunctiei erectile cuprinde: examinare fizica a organelor genitale penisul masculin afectiunii impotența penisului de sange — acestea pot detecta existenta unor alte afectiuni precum diabetul sau bolile cardiace, dar si pentru aflarea nivelului de testosteron, un hormon important masculin cu rol esential in dezvoltarea sistemului reproducator teste de urina efectuarea unei ecografii Doppler — permite vizualizarea circulatiei sangelui la nivelul penisului examinare psihologica — pentru a determina daca disfunctia erectila are la baza o tulburare psihologica "O etapa importanta a evaluarii pacientului cu disfunctie erectila, a mai precizat Dr.
Gusanu, este stabilirea impotența penisului si calitatii vasculare ale vaselor peniene arterele cavernoase in principal, prin care sangele arterial intra in cantitate crescuta in cei doi corpi cavernosi penieni in timpul erectiei. Evaluarea acestui parametru este realizata in special prin efectuarea unei explorari ecografice de tip Eco Doppler penian, care va stabili daca debitul arterelor peniene cavernoase este unul suficient si daca venele peniene reactioneaza adecvat in sensul mentinerii unei cantitati suficiente de sange in corpii cavernosi penieni in timpul erectiei".

Pacientii clasificati impotența penisului avand un risc ridicat ar fi impotența penisului cu angina pectorala instabila sau refractara, un istoric recent de infarct miocardic, anumite aritmii sau hipertensiune arteriala necontrolata.
Pentru acesti pacienti, activitatea sexuala cu orice terapie a disfunctiei erectile trebuie amanata pana cand starea cardiaca este stabilizata. De multe ori, in evaluarea cauzelor initiale ale disfunctiei erectile, medicul urolog va colabora interdisciplinar cu colegi din alte specialitati cum ar fi: Endocrinologia, Neurologia, Cardiologia, Psihiatria etc", a completat dr.

Tratament - medicamentos, chirurgical-invaziv sau prin ultrasunete Tratamentul disfunctiei erectile se poate face pe trei paliere. Primul este cel medicamentos, fiind disponibile pe piata produse din grupa asa numitilor inhibitori de fosfodiesteraza 5.

Acestea permit, prin mecanismul local vasodilatator penian in cazul unei administrari anterioare, cu circa o ora actului sexual, obtinerea unei erectii adecvate. Aceasta metoda este totusi grevata de anumite inconveniente cum ar fi efectele secundare insemnate - cefalee-dureri de cap, incetosarea vederii, ameteli, inrosirea fetei - interdictia asocierii cu medicamentele ce contin nitrati folositi in tratamentul anginei pectorale si, nu de putine ori, insasi lipsa reactivitatii organismului la aceste substante vasodilatatoare, ceea ce face ca administrarea lor sa impotența penisului inutila.
Alte grupe de medicamente se pot administra injectabil de catre pacienti la nivel penian inaintea actului sexual, in vederea inducerii unei vasodilatatii artificiale care sa faciliteze erectia.
Impotenta, cauze, tratament
Multi pacienti insa au retineri in a-si autoinjecta fiola respectiva la nivelul penisului, temandu-se pe buna dreptate de posibile accidente in cursul administrarii - perforatia unei artere importante cu sangerare incontrolabila ulterioara, perforatia uretrei, sau crearea unei comunicari anormale intre o artera si o vena peniana, cu producerea unei erectii indelungate, dureroase care, de multe ori, poate pune in pericol chiar viata.
O alta varianta de tratament ar fi metodele chirurgicale invazive, printre care se numara operatiile de revascularizare peniana sau montarea unor proteze peniene gonflabile, insa care prezinta dezavantaje insemnate: costuri ridicate, deficiente de ordin estetic", a completat dr.

Bogdan Gusanu, medic primar in Urologie. Exista, insa, pentru pacientul cu diagnosticul de disfunctie erectila din cauza vasculara, un nou tip de tratament, nedureros si neinvaziv. Tehnologia ESWT cu unde soc nu este una foarte noua, a capatat insa raspandire in ultima vreme prin faptul ca au fost rafinate, din punct de vedere tehnologic, echipamentele care sa livreze ultrasunetele.
- Disfunctia erectila - impotenta - sexologie terapie de cuplu Bucuresti Dr Rares Ignat
- După primul act, penisul nu se ridică
- Pune penisul în sus
In plus, nu este nevoie sa se apeleze la terapie decat o data, poate de doua sau trei ori pe an, iar de multe ori, efectele dureaza si ani de zile. In ce consta exact procedura, aflati aici.