Erecție dificilă
Multi dintre barbatii care cu DE nu sunt constienti de faptul ca problema lor poate ascunde boli precum diabetul sau hernia de disc, la fel cum cred ca viata lor sexuala a luat sfarsit odata cu aparitia acestei disfunctii. Un tratament adecvat poate fi de un real folos in aceasta privinta.
Disfuncțiile erectile la bărbați - când și de ce apar?
Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive. Disfunctia erectila erecție dificilă atunci cand un barbat intampina probleme repetate de mentinere a erectiei. Fara tratament, disfunctia erectila poate afecta grav viata sexuala a pacientului.
Care sunt cauzele disfunctiei erectile
Potrivit studiului Massachusetts despre procesul de imbatranire a barbatilor Massachusetts Male Aging Studydisfunctia erecție dificilă afecteaza barbatii incepand cu varsta de 40 de ani. Conform studiului intre 18 si 30 de milioane de barbati se confrunta cu aceasta problema informeaza WebMD. Disfunctia erectila vs. Totusi disfunctia erectila se refera, in special, la imposibilitatea de a mentine penisul in erectie. Barbatii cu disfunctie erectila au, de cele mai multe ori, un libido care functioneaza normal, erecție dificilă corpul lor nu reuseste sa raspunda impulsurilor.
Tehnologia ESWT si tratarea disfunctiei erectile
In cele mai multe cazuri, problema este una de ordin fizic. Simptomele disfunctiei erectile: Incapacitatea de a intra in erectie; Erectia este mult prea slaba pentru a avea un contact sexual; Erectia nu dureaza decat cateva momente.
Alcoolul — in mod special, consumul abuziv alcoolul in exces au alcoolismul Cauze fizice ale ejacularii intarziate pot fi: Anumite defecte congenitale care afecteaza sistemul reproducator al barbatului Traumatism al nervilor erecție dificilă care controleaza obtinerea orgasmului Anumite infectii, precum infectia de tract urinar Operatia de prostata, precum rezectia transuretrala a prostatei sau indepartarea completa a prostatei Boli neurologice, precum neuropatia diabetica, accidentul vascular cerebral sau deteriorarea nervoasa la nivelul maduvei spinarii Afectiuni hormonale, precum un nivel scazut al hormonilor tiroidieni hipotiroidism sau un nivel scazut al testosteronului hipogonadism Ejaculare retrograda, o afectiune in care sperma se intoarce in vezica urinara in loc sa fie eliminata prin penis. Pentru unii barbati, o problema fizica minora care provoaca intarziere in ejaculare ar putea cauza anxietate, care, la randul ei, ar putea inrautati problema de ejaculare. Factori de risc Cresc riscul de a suferi de ejaculare intarziata: Varsta inaintata— cand barbatii inainteaza in varsta este normal ca ejacularea sa dureze mai mult Probleme psihologice, precum depresia sau anxietatea Afectiuni precum diabetul sau scleroza multipla Anumite interventii medicale, precum operatia de prostata Medicamente, in special antidepresive, antihipertensive sau diuretice Probleme de cuplu, precum erecție dificilă deficitara cu partenera Abuzul de alcool, in special daca esti consumator vechi si bei mult Complicatii Diminuarea placerii sexuale pentru tine si pentru partenera Stres si anxietate cu privire la performanta sexuala Probleme maritale sau de cuplu cauzate de o viata sexuala nesatisfacatoare Incapacitatea ca partenera sa ramana insarcinata infertilitate masculina Cand sa mergi la doctor Vizita la medicul de familie sau la medicul specialist urolog-androlog este un bun inceput atunci cand suferi de ejaculare intarziata. Programeaza-te la un consult daca: Ejacularea intarziata este o problema pentru tine sau pentru partenera Suferi de o alta problema de sanatate care poate fi asociata cu ejacularea intarziata sau urmezi un tratament medicamentos care ar putea provoca aceasta problema Ai, pe langa simptomele ejacularii intarziate, si alte simptome care ar putea sau nu sa fie legate de aceasta Diagnostic Examenul fizic si istoricul medical sunt suficiente pentru stabilirea tratamentului.
La cine apare disfunctia erectila? Disfunctia sexuala si erectila devine mai frecventa pe masura ce barbatul inainteaza in varsta. Aceste date nu confirma faptul ca viata sexuala a barbatilor inceteaza pe masura ce inainteaza in varsta.
Procesul excitatiei sexuale se declanseaza in capul unui persoane si apoi actioneaza asupra restului corpului. Depresia poate atenua dorinta si poate duce la disfunctie erectila. In mod ironic, multe dintre medicamentele utilizate pentru tratarea depresiei pot influenta in mod negativ functia aparatului genital al unui barbat si pot produce dificultati in obtinerea unei erectii. Alcoolul Pentru schimbarea starii de spirit, un pahar de alcool nu este atat de periculos, dar excesul poate face dificila initierea sau chiar terminarea actului sexual. Consumul exagerat de alcool interfera cu erectia, dar efectele sunt de obicei temporare.
Disfunctia erectila poate fi tratata la orice varsta. Erectia se produce atunci cand sangele umple cele doua corpuri cavernoase ale penisului corpora cavernosaducand la extinderea si intarirea lui.
- A avea probleme de erectie din cand in cand nu este neaparat un motiv de ingrijorare.
- Cel mai frumos penis
Acest proces este condus de impulsuri transmise de creier si de nervii genitali. Orice blocaj al acestor impulsuri sau al fluxului sangvin catre penis cauzeaza disfunctia erecție dificilă.

Cauze: Bolile cronice. Legatura dintre bolile cronice si disfunctia erectila este mai evidenta in cazul diabeticilor. Aproape unul din doi barbati cu diabet are si o disfunctie erectila.

Alte boli care fac dificila viata sexuala a barbatilor sunt ateroscleroza, bolile cardiovasculare, scleroza multipla, bolile rinichilor. Acestea pot afecta fluxul sangvin sau impulsurile nervoase din interiorul corpului. Stilul de viata. Activitatile care, in final, conduc la afectarea circulatiei sangvine contribuie inclusiv la declansarea disfunctiei erectile. Fumatul, abuzul de alcool, consumul de droguri distrug, in timp, vasele de sange si reduc fluxul de sange catre penis.
Disfunctia Erectila – Cauze, Simptome, Tratament
Fumatorii sunt expusi unui risc de doua ori mai mare de a avea disfunctii erectile, in comparatie cu persoanele nefumatoare. Obezitatea si lipsa de exercitii fizice contribuie, la randul lor, la instalarea disfunctiei erectile.
Interventiile chirurgicale. Interventiile chirurgicale, inclusiv cele pentru tratarea cancerului de prostata si de vezica urinara sau hiperplazia benigna de prostata afecteaza uneori nervii si vasele de sange din vecinatatea penisului. In unele cazuri, afectarea nervilor poate fi permanenta, astfel ca pacientul va avea nevoie de tratament pentru a-si redobandi erectia.
In alte situatii, interventiile chirurgicale cauzeaza disfunctii erectile temporare, urmand ca pacientul sa se recupereze in 6 18 luni. Uneori disfunctia erecție dificilă poate fi un efect advers al anumitor medicamente, in special al celor care regleaza tensiunea arteriala, antidepresivele si tranchilizantele.
Disfunctie erectilă — de ce apare?
Barbatii ar trebui sa se sfatuiasca cu medicul in situatia in care intuiesc un astfel de efect al medicamentelor pe care si le administreaza. Factori psihologici.

Stresul, depresia, stima de sine scazuta, anxietatea pot afecta procesul prin care se produce erectia. Cercetatorii sustin ca ciclistii sunt cei mai afectati de disfunctia erectila, in comparatie cu ceilalti atleti.
Problema consta in forma pe care saua anumitor biciclete o are si care pune presiune asupra perineului portiunea de corp dintre scrot si anus. Optiuni de tratament Schimbari ale stilului de viata. Majoritatea barbatilor cu disfunctii erectile isi pot imbunatati situatia facand cateva schimbari in stilul de viata.